Ето как преустроих нашата тоалетна у дома
за клякане

Това е поставката, която изрязах от парче шперплат, което беше изхвърлено край един строеж. Там ги използват за направа на платна, когато отливат кофражи. Ето как изглежда отдолу - отпред стъпва на два крака, които имат гума на тях за да не се плъзга, а задните трупчета фиксират поставката за чинията. Дървените крака са хванати през шперплата с болтове за дърво.
Ето как изглежда поставена върху тоалетната. Отпред стъпва с два дървени крака, а останалата част ляга върху тоалетната. Ето нагледно как се поставя. Задните трупчета я фиксират за тоалетната и не й позволяват да мърда настрани. Те са разположени зад кривата на тоалетната, за да не може дъската да мърда напред-назад.
Ето как ляга. Сигурно се чудите за какво е малката дупка. Там се слага фуния изрязана от 10 литрова бутилка за минерална вода. Ето фунията отпред
... и отгоре. Сетихте ли се за какво служи? Тя е удобна за мъжете за да могат да уринират докато са клекнали. Не е задължителна, но е удобна и здравословна. Не се чудете, това не е откачена приумица, дори има подобно патентовано устройство. В Япония, най-модерната, напреднала и дълголетна нация в света тоалетните са устроени точно така. Може би има какво да научим от тях?
  И за да сме съвсем екологични, ето какво направихме: душче с ръкохватка за измиване, вместо тоалетна хартия - много по-хигиенично и икономично. За подсушаване след измиване - две кърпи ;-)

[връщане към главната страница]